ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη

Τιμοκατάλογος

ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη

 

Το Tαπητοκαθαριστηριο Kρονος φροντιζει τα χαλια σας για περισσοτερο απο 30 χρονια.

H οικογενειακή επιχείρηση Καραχος Ιωαννης ξεκίνησε το 1985 και συνεχίζει με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο πλύσιμο και τη συντήρηση των χαλιών. Αντιμετωπίζουμε τον καθαρισμό των χαλιών σας με την προσοχή και το σεβασμό που αρμόζει σε αντικείμενα υλικής και συναισθηματικής αξίας. Το πλυντήριο χαλιών Κρόνος συνδυάζει μεγάλη πείρα γνώση και τις πλέον αξιόπιστες τεχνολογικές εξελίξεις στον καθαρισμό ταπήτων χειρός, μηχανής,μοκετών και φλοκατων.
Το υγρό πλύσιμο προσφέρει βαθύ καθαρισμό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων σε πολύ λογικές τιμές. Το Καθαριστηριο χαλιων Κρονος περα απο τον καθαρισμο, επιδιορθωνει κροσια χειρος, μηχανης και ρελια. Αναλαμβανει τη συντηρηση και τη φυλαξη των χαλιων σας, καθως επισης κολαρισμα και γενικα την περιποιηση που χρειαζονται τα χαλια σας για να διατηρησουν την αξια, την ομορφια και την αντοχη τους στο χρονο .
Καθε χαλί απολαμβανει αποκλειστικη και μοναδικη μεταχειριση, αναλογα με τη μεθοδο κατασκευης του.

Γιατί επαγγελματικό πλύσιμο σε ταπητοκαθαριστήριο και όχι μόνοι μας στο σπίτι;

 
Η σκόνη και κατ’ επέκταση λάσπη για το χαλί, συσσωρεύονται βαθιά στη βάση του, στο στημόνι του χαλιού. Αν το χαλί δεν πλυθεί από εξειδικευμένους επαγγελματίες δε θα καθαρίσει σωστά, δε θα καθαρίσει σε βάθος και έτσι επηρεάζεται όχι μόνο η διάρκεια "ζωής του" αλλά το κυριότερο... διακινδυνεύει η καλή υγιεινή του χώρου στον οποίο είναι στρωμένο το χαλί !
 
 
Τα ακάρεα και τα περιττώματά τους (δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι ) που βρίσκονται κατά χιλιάδες πάνω στα χαλιά τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα της ανθρώπινης επιδερμίδας που πέφτουν καθημερινά από το σώμα μας. Οι διάφορες κατηγορίες λεκέδων που υπάρχουν πάνω στο χαλί (λιπαροί ρύποι, αμμώδεις ρύποι, χρωστικοί ρύποι), αντιμετωπίζονται μόνο από εξειδικευμένους και σωστά καταρτιζόμενους επαγγελματίες.
 
 
Τα χαλιά πρέπει να καθαρίζονται σε βάθος και όχι απλά επιφανειακά .
 

Άρα λοιπόν λοιπόν επαγγελματικό πλύσιμο στο ταπητοκαθαριστήριο Κρόνος για τους απλούστατους παρακάτω λόγους:
 
• παράταση ζωής των χαλιών!
• πριν το πλύσιμο τίναγμα των χαλιών σε ειδικό επαγγελματικό μηχάνημα για απομάκρυνση σκόνης,  χνουδιού, τριχών, μικροσκουπιδιών που συσσωρεύονται στο βάθος των χαλιών.
• χρήση ειδικών, επαγγελματικών μηχανημάτων για εις βάθος καθαρισμό, απομάκρυνση λεκέδων και απαλλαγη απο δυσωσμιες!
• απολύμανση των χαλιών από ακάρεα, περιττώματα, μύκητες, βλαβερά βακτηρίδια για τον ανθρώπινο οργανισμό.
• χρήση κατάλληλων, οικολογικών, με ουδέτερο PH, ειδικών-αντιαλλεργικών απορρυπαντικών-προϊόντων καθαρισμού των χαλιών
• μέθοδοι καθαρισμού ανάλογα με την ποιότητα και το είδος του χαλιού από έμπειρο προσωπικό του ταπητοκαθαριστήριου Κρόνος
• άφθονη ποσότητα ΚΑΘΑΡΟΥ νερού στο ξέβγαλμα! Χρήση μαλακτικού για "βελούδινα" χαλιά!
• κρόσια σε άριστη κατάσταση χωρίς χρωματισμούς από ξεβάμματα!
• αποφυγή αλλοίωσης χρωμάτων!
• λαμπερά χρώματα στα χαλιά!
• πεντακάθαρα και υγιή χαλιά!
 

Τα χαλιά μπορεί να είναι οικογενειακά κειμήλια, να έχουν συναισθηματική αξία για πολλούς και φυσικά είναι κομμάτι των περουσιακών μας στοιχείων! Τα χαλιά ζεσταίνουν τους χώρους μας, τους ομορφαίνουν και κάποιες φορές ίσως λειτουργούν και ως μέσο απομόνωσης θορύβων. Έτσι λοιπόν, όλη η οικογένεια μπορεί να περάσει πάνω σε αυτά πολύ χρόνο και όμορφες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας! Για αυτούς τους λόγους τα χαλιά μας πρέπει να είναι πάντα καθαρά, γεμάτα υγεία και με ζωντανά - λαμπερά χρώματα!

 ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
 

Το ταπητοκαθαριστήριο χαλιών ΚΡΟΝΟΣ συνδυάζει μεγάλη πείρα γνώση και τις πλέον αξιόπιστες τεχνολογικές εξελίξεις στον καθαρισμό ταπήτων χειρός, μηχανής,μοκετών και φλοκάτων. Το ταπητοκαθαριστήριο μας με το υγρό πλύσιμο χαλιών, προσφέρει βαθύ καθαρισμό υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων σε πολύ λογικές τιμές παρόλα αυτά αν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι ακολουθήστε αυτές τις μικρές συμβουλές.

Τι να αποφευγετε:

Το τίναγμα των χαλιών στο μπαλκόνι : Με το τίναγμα, ή το χτύπημα των χαλιών με χτυπητήρια, μπορεί να σπάσουμε κάποιο από τα στημόνια, να φύγουν μερικά κομπάκια και να δημιουργηθεί μια μικρή τρυπούλα. Η επιδιόρθωσή της είναι συνήθως ζήτημα λίγων λεπτών αλλά αν το αμελήσουμε, στο σημείο εκείνο η ύφανση εξασθενεί και το χαλί θα αρχίσει να καταστρέφεται.
Το τίναγμα των χαλιών πρέπει να γίνετε από την πίσω πλευρά (αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να το χτυπάτε ελαφρά από το πίσω μέρος). Το άπλωμα να γίνεται  σε σκιά (και σε οριζόντια θέση) ώστε τα χαλιά να προστατεύονται από τις ηλιακές ακτίνες UV.
Μάλλινα Χαλιά : Καθαρίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα με κατεύθυνση πάντα προς την φορά του πέλους.
Μεταξωτά χαλιά : Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ηλεκτρική σκούπα. Είναι αρκετό να τα βουρτσίσετε απαλά προς την φορά του πέλους χρησιμοποιώντας μια βούρτσα (ποτέ συρμάτινη).
Σύμμικτα χαλιά : Καθαρίζονται όπως τα μάλλινα χαλιά.
Χαλιά τοίχου : Βουρτσίστε ελαφρά μια-δύο φορές το μήνα

Ετήσια συντήρηση :

Καθάρισμα χαλιών:
Για ένα καθάρισμα διαλέξτε μια μέρα με ηλιοφάνεια , και αφού εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα υλικά, ξεκινήστε. Ο πιο συνήθης τρόπος καθαρισμού των χαλιών είναι η χρήση άσπρου ξυδιού. Κάνει πιο ζωντανά τα χρώματα και επιπλέον έχει απολυμαντική δράση. Το βαθύ καθάρισμα των χαλιών, που πρέπει να γίνεται κάθε 2 τουλάχιστον χρόνια, αφήστε το στα χέρια των ειδικών καθαριστών του ταπητοκαθαριστήριου Κρόνος.

Τι απαγορεύεται να κάνω:

Η χρήση χλωρίνης ή λευκαντικών με βάση το χλώριο στα κρόσια των χαλιών : Τα κρόσια, τα οποία είναι το φυσικό τελείωμα των στυμονιών, του θεμελίου του χαλιού, σταδιακά σαπίζουν από τη χλωρίνη, δημιουργώντας πρόβλημα αστάθειας στις πρώτες σειρές κόμβων που χαλαρώνουν και ξεφεύγουν από το πλέγμα της ύφανσης. Τα κατεστραμμένα κρόσια των χαλιών σας, πρέπει να επιδιορθώνονται άμεσα από ειδικό τεχνίτη του ταπητοκαθαριστήριου Κρόνος.
ταπητοκαθαριστηρια θεσσαλονικη
Το  ταπητοκαθαριστηριο ΚΡΟΝΟΣ  φροντίζει τα χαλιά σας για περισσότερο από 30 χρονιά. H οικογενειακή επιχείρησή   Καραχος Ιωαννης ξεκίνησε το 1985 και συνεχίζει με τα πιο σύγχρονα μηχανήματά στο πλύσιμό και τη συντήρησή των χαλιών.
Κάθε χρόνο στρώστε τα με το πέλος αντίθετα από την προηγούμενη χρονιά.
Τα μεταξωτά χαλιά χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης στον καθαρισμό τους αλλά και γενικότερα στην περιποίησή τους.
Προτιμάτε να απλώνεται τα χαλιά σας σε οριζόντια θέση. Μην τα κρεμάτε σε σκοινί ή στα κάγκελα της βεράντας για να στεγνώσουν και ποτέ στις UV ακτίνες του ήλιο.
Τοποθετείτε τα χαλιά σας σε συσκευασία micro-per fore ή σε υφασμάτινες θήκες για τη φύλαξή τους.
Η φύλαξή των χαλιών πρέπει να είναι «ξαπλωτά» και όχι όρθια.
Η φύλαξή των χαλιών δεν πρέπει να γίνεται σε μέρος με υγρασία.
Το καθαριστήριο χαλιών ΚΡΟΝΟΣ  πέρα από τον καθαρισμό, επιδιορθώνει κρόσια χειρός, μηχανής και ρέλια.
Αναλαμβάνει τη συντήρηση και τη  φύλαξη των χαλιών σας, καθώς επίσης κολλάρισμα και γενικά την περιποίηση που χρειάζονται τα χαλιά σας για να διατηρήσουν την άξια τους.
Σημαντικός παράγοντας για την συντήρηση και διατήρηση των χαλιών – κιλιμιών είναι ο τομέας των επιδιορθώσεων. Το ταπητοκαθαριστήριο μας αναλαμβάνει με σεβασμό και φροντίδα στο χαλί σας , να το επιδιορθώσουμε από τις φθορές του χρόνου. Έμπειροι τεχνίτες από την Ελλάδα και την Περσία ξαναζωντανεύουν το χαλί σας ξαναυφαίνοντας το ή επαναφέροντας όσο το δυνατόν, καλύτερα , τα χρώματα αν αυτά έχουν υποστεί αλλοίωση.

Επιδιορθώσεις


▪ Συντήρηση και αναπαλαίωση χειροποίητων χαλιών – κιλιμιών
▪ Αντικατάσταση σε φθαρμένα κρόσσια χαλιών
▪ Αντικατάσταση σε φθαρμένα ρέλια
▪ Αναζωογόνηση της ίνας του πέλους του χαλιού
▪ Τοποθέτηση ρελιών σε μοκέτες
▪ Απομάκρυνση περιττού χνουδιού
▪ Αφαιρούμε τα κρόσσια και τοποθετούμε ρέλια
▪ Επαναφορά των χρωμάτων σε ξεβαμμένα κιτρινισμένα χαλιά
▪ Θερμοκολλήσεις
▪ Πλαστικοποιήσεις
▪ Επιδιορθώσεις από καταστροφές σε χαλιά – κιλίμια
▪ Κοψίματα μοκετών

 

Φύλαξη χαλιών

Όσο για τη φύλαξη  τα χαλιά συσκευάζονται σε ειδικές θήκες οι οποίες επιτρέπουν στο χαλί να αναπνέει, ελέγχεται ηλεκτρονικά η υγρασία τους και αποθηκεύονται σε αποστειρωμένο χώρο με σταθερές συνθήκες περιβάλλοντος.

Όλα αυτά σας ακούγονται πολύ hi-tech;  Είναι!  Και κοστίζουν ελάχιστα!

Φέτος εμπιστευτείτε την εμπειρία του ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΚΡΟΝΟΣ  για τον καθαρισμό και την φύλαξη των χαλιών σας. Επιλέξτε την υψηλή τεχνολογία καθαρισμού της   και αφήστε τα πολύτιμα χαλιά σας στα χέρια των ειδικών.

Εξάλλου Ο ΚΡΟΝΟΣ δεν είναι τυχαία από το 1985 και συνεχίζει με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στο πλύσιμο και τη συντήρηση των χαλιών.